середу, 18 квітня 2018 р.


Шаблони для технології OPEN BIM.

Менеджер властивостей.

Зараз в ARCHICAD існує дві моделі: модель ARCHICAD та модель IFC. Структура, зміст та джерела інформації  яка міститься в них, відрізняються, та залежать від багатьох факторів.
Детально про це потрібно написати цілу статтю, де розглянути, як формується інформація в моделі IFC для різних учасників процесу OPEN BIM, можливо незабаром це зроблю.
Новим інструментом, що дозволяє додати велику кількість інформації до конструктивних інструментів ARCHICAD, бібліотечним об`єктам та до моделі IFC, є Менеджер властивостей. Грамотно підготовлені різні розділи Менеджера властивостей, плюс налаштування в схемі IFC дозволяють створити багато корисної інформації, як для моделі ARCHICAD, так і для моделі IFC.
Розглянемо деякі підготовлені розділи Менеджера властивостей.
ми розглянули, як можна зонами, зробити завдання на проектування протипожежних вимог до проектованого об'єкту, згідно вимог норм.
Тепер за допомогою підготовленого розділу Менеджера властивостей, ми можемо призначити всім матеріалам та конструктивним елементам моделі, їх реальні показники пожежної безпеки, на підставі сертифікатів відповідності або натурних випробувань.
Зведена порівняльна таблиця, дозволить зробити професійний аналіз запроектованих приміщень.
Технологія OPEN BIM дозволяє передати всі необхідні матеріали, які тепер у нас є, в повному обсязі, фахівцям з оцінки пожежних ризиків та працівникам експертизи.

Пожежно-технічна класифікація конструкцій


Мал.1
Характеристики протипожежних перешкод, стін, перегородок, перекриттів.


Мал.2

Типи заповнення отворів в протипожежних перешкодах, їх мінімальна межа вогнестійкості

Мал.3
Пожарно-техническая классификация материалов


Мал.4

Всі пожежні характеристики матеріалів


Мал.5

Немає коментарів:

Дописати коментар