четвер, 8 червня 2017 р.

ARCHICAD: технологія BIM.# Конвеєр для проектування або професійний шаблон для України.


Проект статті.
vladimirsavickii1957@gmail.com

ARCHICAD: технологія BIM.#
Конвеєр для проектування або професійний шаблон для України.
У статті ,, Технологія BIM або архітектурний конвеєр. ,, (http://volodymyr57.blogspot.com/2013/02/bim.html)
яку я написав чотири роки тому говорилося про асоціацію нової технології інформаційного проектування, з автомобільним конвеєром.
Багаторічна робота над удосконаленням шаблону дозволила максимально наблизити архітектурне проектування до роботи на конвеєрі.
В основу покладено пересування по карті видів, систематизованим по конструктивних елементах будівель.
Можна починати проектування нового об'єкта прямо в шаблоні, або шаблон відкривати на другому моніторі і використовувати його для копіювання або перетягування мишкою потрібних елементів у новостворюваний об'єкт.
Відкривши будь-який з видів, ми знайдемо в його поле всі необхідні елементи для проектування відповідних елементів будівлі. Ці дані, перебувають праворуч, від глобального початку координат, а зліва ведеться саме проектування об'єкта.
На автомобільному конвеєрі в міру його руху, на певному місці, є всі необхідні деталі, агрегати і інструменти, необхідні для виконання відповідної операції по збірці автомобіля.
 Точно так само і при проектуванні за технологією BIM, в карті видів, в кожному конкретному виді, є всі необхідні попередньо створені і налаштовані елементи і конструкції, необхідні для складання моделі нашого майбутнього будинку.
Вам залишається просто зняти піпеткою інформацію з потрібного елемента і почати проектувати черговий елемент будівлі.
Така організація роботи значно спрощує сам процес проектування, дозволяє легко організувати колективну роботу над проектом, працювати за єдиним стандартом. Будь-який новий член команди легко підключається до роботи над проектом. Значно спрощується освоєння роботи з програмою, відпадає необхідність освоєння множинних налаштувань і самостійного створення бібліотечних елементів. Тобто ви можете займатися безпосередньо проектуванням, не відволікаючись на організацію самого процесу проектування.
Тепер перейдемо до розгляду змісту шаблону.
Шаблон розроблений для України за українськими нормативними документами.
Приймаються будь-які зауваження та побажання
Хочу сказати, що це тільки початок статті, у міру готовності матеріалу вона буде наповнюватися текстом і малюнками.
 Відкрив вперше неготову статтю, щоб по ходу роботи отримати зауваження, побажання, поради бо це дуже важливий матеріал, хочеться організувати професійну, високопродуктивну роботу в програмі за українськими нормативами.

  Ось надійшов теж цікавий варіант роботи з шаблоном:

Чудова стаття. Додам, що зручно, коли є окремий файл з заготовками і шаблонними елементами, розташований на бімсервері. Він є виключно зростаючою бібліотекою рішень, а не шаблонним файлом. Відтак там може  бути безліч "тематичних" поверхів. Підключення до цього файлу можна робити через діалог підключення модуля. При узгодженому розташуванню елементів (в вашому випадку - справа від початку координат), ми підключаємо модуль-бібліотеку, бачимо перелік поверхів з тематичними назвами, обираємо потрібне - і бібліотечні елементи з'являються поруч з проектом. Їх можна копіювати, чи брати піпеткою налаштування. Оскільки модуль має свій конкретний шар, його можна швидко вимкнути, або виключити з розрахунку каталогами. 





Мал.1



Мал.2


Мал.3

 Мал.4


Мал.5
Мал.6

Мал.7

Мал.8
Мал.9

Мал.10


 Мал.11 


 Мал.12


 Мал.13


 Мал.14


Мал.15
 Мал.16
 Мал.17
 Мал.18
 Мал.19
Мал.20































2 коментарі:

  1. Чудова стаття. Додам, що зручно, коли є окремий файл з заготовками і шаблонними елементами, розташований на бімсервері. Він є виключно зростаючою бібліотекою рішень, а не шаблонним файлом. Відтак там може буже бути безліч "тематичних" поверхів. Підключення до цього файлу можна робити через діалог підключення модуля. При узгодженому розташуванню елементів (в вашому випадку - справа від початку координат), ми підключаємо модуль-бібліотеку, бачимо перелік поверхів з тематичними назвами, обираємо потрібне - і бібліотечні елементи з'являються поруч з проектом. Їх можна копіювати, чи брати піпеткою налаштування. Оскільки модуль має свій конкретний шар, його можна швидко вимкнути, або виключити з розрахунку каталогами.

    ВідповістиВидалити
  2. Ви пропонуєте гарний варіант, але я не дуже люблю працювати з великою кількістю поверхів. Тому пішов іншим шляхом. Нарешті дійшли руки і зробив для 22 версії детальний структурований по конструкціях набір вибраного, відфільтрований за конструктивними та бібліотечним елементами. Зараз з появою можливості сортування по папках, вибраним стало дуже зручно і ефективно користуватися. Пропала необхідність копіювати дані з файлу шаблону, тепер все всередині стандартного шаблону

    ВідповістиВидалити